BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Putyin bejelentette, hogy mi lesz az Ukrajnától elcsatolt területek sorsa

Az elcsatolt régióknak 2030-ig vázolt fel terveket az orosz elnök.

Az orosz statisztika szerint meghaladta a 24 ezret az ukrán hadsereg által a háború kezdete óta elveszített katonai járművek száma – közölte az orosz védelmi minisztérium. A moszkvai katonai tárca bejelentette egy Szu–27-es vadászgép levegőbe emelését amiatt, hogy a brit légierő három gépe – egy RC–135 stratégiai felderítő repülőgép és két Typhoon vadászrepülő – megközelítette az orosz államhatárt a Fekete-tenger felett. Ezt követően a brit gépek irányt váltottak és távoztak.

Vlagyimir Putyin árgus szemekkel figyeli a nyugati szövetségesek közti repedéseket.
Fotó: Illyés Tibor / MTI

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek szerdán ukrán tüzérségi és dróntámadást. 

A Donyecki Népköztársaság legfelsőbb bírósága szerdán 27 évi fegyházra ítélte Oleh Slapakovszkijt, az ukrán fegyveres erők 36. különálló brigádjának egyik katonáját, aki 2022 februárjában Kominternovo faluban – a felettesei parancsát követve – aknavetővel lőtte a civil infrastruktúrát. 

Vlagyimir Putyin elnök egy, az Ukrajnától elcsatolt területek társadalmi-gazdasági fejlődéséről tartott szerdai tanácskozáson azt mondta, hogy 

az új régióknak 2030-ra el kell érniük az összoroszországi életszínvonalszintet a meghatározó mutatókban. Elmondta, hogy ezeken a területeken több mint 3000 kilométernyi utat hoztak rendbe, és 62 többemeletes lakóház épült. 

Az elnök szerint az elmúlt két év alatt a szövetségi megrendelők több mint 19 ezer létesítményen végeztek munkálatokat, az orosz bankok pedig több mint félezer fiókot és irodát nyitottak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.