BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Putyin: Oroszország készen áll a közepes hatótávolságú rakéták telepítésére

Vlagyimir Putyin szerint a globális biztonságról szóló tárgyalásokkal várni kell az amerikai elnökválasztás végéig, a tálibok pedig a terrorizmus elleni harcban szövetségesnek számítanak.

Az orosz ipar készen áll arra, hogy megkezdje a közepes hatótávolságú rakéták (SRMD) gyártását, de Oroszország csak akkor telepíti a fegyvereket, ha az Egyesült Államok hasonlóan cselekszik – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök Asztanában, a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) csúcstalálkozóján újságírók kérdéseire válaszolva.

Fotó: AFP

Putyin szerint a globális biztonságról szóló tárgyalásokkal várni kell az amerikai elnökválasztás végéig, mivel csak így érthető meg, hogy mik lesznek az új kormányzat elképzelései és nézetei. Az elnök kijelentette, hogy Moszkva nem hirdet tűzszünetet Ukrajnában, amíg Kijev nem hajtja végre a Moszkva által kért feltételeket.

Putyin a múlt hónapban közölte: a béke feltétele, hogy Kijev feladja NATO-csatlakozási tervét, lemond az Oroszország által követelt négy tartomány teljes területéről, amit Ukrajna azonnal visszautasított. A politikus arról is beszélt, hogy az Afganisztánt irányító és az Oroszországban betiltott tálibok Moszkva szövetségesei a terrorizmus elleni küzdelemben. 

Az államfő bizakodását fejezte ki, hogy a tálibok is érdekeltek az afganisztáni stabilitásban. Az orosz elnök végül elárulta: ugyan látta a Joe Biden és Donald Trump jelenlegi és korábbi amerikai vezetők közötti vita részleteit, de nem követi különösebben az ott zajló eseményeket, mivel fontosabb teendői vannak.

Vadiúj orosz légvédelmi rendszer tűnt fel a fronton

Oroszország 2020-ban rendszeresítette az egyik legújabb légvédelmi rendszerét, a közepes hatótávolságú SZ-350 Vityazt, melyről eddig nem sok felvétel készült az orosz–ukrán háborúban. Most azonban a rendszer egyik eleméről, a fronton szolgálatot teljesítő 50P6 rakétavetőről tettek közzé videót. A közösségi médiában megjelent felvételekből az nem derül ki, hogy az új légvédelmi rendszert a front melyik szakaszán vetették be.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.