BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy román kamionos többször is belehajtott egy osztrák templomba

Nem zárható ki a vallási indíték, ahogy az sem, hogy kábítószer vagy alkohol hatása alatt állt a sofőr. A román kamionos szerint az egyház tönkretette az életét, ezért hajtott neki többször a templomnak.

Teherautóval nekihajtott egy férfi hétfőn az Alsó-Ausztria mödlingi járásában található Brunn am Gebirge osztrák mezőváros egyik templomának – közölte Johann Baumschlager osztrák rendőrségi szóvivő. A tájékoztatás szerint a 32 éves romániai állampolgársággal rendelkező férfi szándékosan cselekedett, ezért a vallási indíték nem zárható ki.

román, kamion, ausztriai, templom, román kamionos
Egy román kamionos többször is belehajtott egy osztrák templomba / Fotó: X / Kronen Zeitung

Baumschlager szerint a férfi nem tanúsított ellenállást elfogásakor, és azt hangoztatta, hogy az egyház tönkretette az életét. Az imaházban komoly károk keletkeztek, omlásveszély áll fenn. A rendőrségi szóvivő szerint 

az elkövető többször is nekihajtott hátramenetben az épületnek. 

A történtek idején hárman – egy lelkész és két másik személy – tartózkodtak az imaházban, ők nem sérültek meg. A rendőrség szerint egy járókelő viszont könnyebb sérülést szenvedett. A Kronen Zeitung osztrák lap hírportálja szerint az elkövető egy 12 tonnás teherautóval hajtott neki az Elim nevet viselő pünkösdista templomnak.

A 2020 óta Ausztriában élő, román férfi Bécsből menet közben több járművet is súrolt a teherautójával. A rendőrség őrizetbe vette az elkövetőt, és kihallgatja. 

Nem zárható ki, hogy a sofőr kábítószer, illetve alkohol hatása alatt állhatott. 

A nyomozást kezdetben ugyan a tartományi nyomozóhivatal indította az ügyben, időközben azonban átvette az állambiztonsági és szélsőségek elleni küzdelemmel foglalkozó tartományi hivatal (LSE). Az érintett férfi már néhány hete is feltűnően viselkedett a pünkösdista templomban, ahol széttépett egy Bibliát.

Pénteken több kilométeres dugó alakult ki az M1-en, miután három kamion ütközött össze. A baleset miatt hatalmas torlódás és mind a két oldalon több mint 3 kilométeres dugó alakult ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.