BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Norwegian F-16BM Fighter
terror
USA
Európa
terrorveszély
készültség

Terrorveszélyre figyelmezteti az USA Németországot

Terrorriadó lépett érvénybe az amerikai katonai támaszpontokon Európa-szerte. Egy esetleges küszöbönálló terrortámadás miatt a németországi bázisokat fokozott készültségbe helyezték.

Hiteles információk szerint a következő héten várható egy amerikai támaszpontok elleni terrortámadás – idéz a FOX News amerikai tévécsatorna egy meg nem nevezett amerikai védelmi tisztviselőt.

Norwegian F-16BM Fighter
terror
USA
Európa
terrorveszély
készültség
Terrorveszély lépett érvénybe az európai támaszpontokon / Fotó: NurPhoto via AFP

A tisztviselő azt mondta, hogy az Egyesült Államok összes európai katonai bázisa fokozott készültségben van – derült ki a Bild cikkéből. Az amerikai bázisok „Force Protection Charlie”-ra emelték a riasztási szintet, ami a második legmagasabb fokozat a „Delta” után.

Ez azt jelenti: a Pentagon hiteles információkat kapott, amelyek arra utalnak, hogy valamilyen terrortámadást terveznek. A Pentagon kezdetben nem válaszolt a megkeresésekre. Az amerikai hadsereg illetékes központi parancsnoksága Stuttgartban nem kívánt nyilatkozni a fegyveres erők konkrét védelmi intézkedéseiről a CNN kérdéseire sem.

A hadsereg szóvivője ugyanakkor azt mondta, hogy folyamatosan felülvizsgál számos olyan tényezőt, amelyek fontosak az amerikai hadsereg külföldön való biztonsága szempontjából.

A BILD információi szerint a németországi amerikai katonák már nem hagyhatják el egyenruhában laktanyáikat.

A nemzetközi terrorhelyzet egyre fokozódik

Peter Neumann terrorszakértőnek nincs kétsége afelől, hogy ezúttal is az IS Khorasan (ISPK) támadási terveiről van szó. Ugyanaz a csoport támadta meg a moszkvai koncerttermet áprilisban. És aki valószínűleg még karácsony előtt támadást akart végrehajtani a kölni dóm és a bécsi Szent István-székesegyház ellen.

A szövetségi belügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy a kormány „nagyon szorosan” kommunikál az amerikai hatóságokkal a lehetséges biztonsági kockázatokról. Németországra továbbra is vonatkozik a következő: a fenyegetettségi helyzet az iszlamista terrorizmus miatt a Németországi Szövetségi Köztársaságban továbbra is magas.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.