BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A merényletkísérlet ellenére Donald Trump megérkezett Milwaukee-ba a republikánus kongresszusra

Folytatja a kampányát Donald Trump, és már meg is érkezett Milwaukee-ba a republikánus kongresszusra. A volt elnök ellen szombaton kíséreltek meg merényletet, rálőttek, de csak a fülét találták el. Trump azt írta, elgondolkozott rajta, hogy elhalasztja a kampány folytatását, de végül arra jutott, hogy ezt nem engedheti meg magának.

A volt amerikai elnök, Donald Trump nem engedi, hogy a merényletkísérlet megakassza az újraválasztási kampányát. Trump már meg is érkezett Milwaukee-ba, a republikánusok nemzeti kongresszusára. A volt elnök a közösségi médiában azt írta, fontolóra vette, hogy két nappal elhalassza az utat, de végül arra jutott, hogy nem engedheti meg magának, hogy módosítsa a menetrendjét.

Donald Trump
kampány
merényletkísérlet
Amerika
Folytatja kampányát Donald Trump, már meg is érkezett Milwaukee-ba / Fotó: AFP

Donald Trumpot szombaton, Pennsylvaniában lőtték meg egy kampányrendezvényen. A merényletkísérletről több felvétel is készült. A volt elnök a pódiumon éppen beszédet tart, mikor egyszer csak az arcához kap, majd a földre borul. Trumpot a fülén találta el a merénylő, akit ezután a biztonságiak megöltek.

A republikánus kongresszust az NBA-ben szereplő Milwaukee Bucks kosárlabdacsapat stadionjában tartják. Az eseményre körülbelül 50 ezer embert várnak, de az amerikai titkosszolgálat egyik tisztje azt nyilatkozta, hogy a szombati merényletkísérlet ellenére nem változtatta a biztonsági terveken – írta meg a BBC.

A Donald Trump elleni merénylőnél robbanószert és gépkarabélyt is találtak

Vizsgálják, hogy Thomas Matthew Crooks miért támadhatott Donald Trump volt elnökre szombaton. A rendőrök a fiatal férfi otthonát és a lövöldözés helyszínét is átvizsgálták. Utóbbinál állt az autója, amelyben robbanószert találtak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.