BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb EP-képviselő került korrupció gyanújába, lecsapott rá a rendőrség

Belgiumban a rendőrség nyomozást indított egy belga EP-képviselő ellen az EU-s források helytelen kezelésének gyanújával.

Az európai uniós források helytelen kezelésének gyanújával indított nyomozást a belga rendőrség a flamand liberális párt (Open VLD) egyik tagja, Hilde Vautmans európai parlamenti képviselő ellen – jelentette kedden a VRT belga hírportál. 

Hilde Vautmans európai parlamenti képviselő / Fotó: Belga / AFP

A Renew Europe (Újítsuk meg Európát) EP-frakció soraiban ülő politikus több korábbi alkalmazottja májusban azt mondta a Knack című belga hetilapnak, hogy 

Vautmans a saját munkaköréhez nem kapcsolódó ügyekkel bízta meg őket. A hatóságokat az európai ügyészség hivatala szólította fel nyomozásra. 

Vautmans tagadta az ellene felhozott állításokat, a Belga belga hírügynökségnek pedig azt mondta, nincs tudomása semmilyen nyomozásról, az erről szóló hírekről pedig csupán a sajtóból értesült. Hangsúlyozta, hogy az uniós forrásokat minden esetben a vonatkozó jogszabályokkal összhangban használta fel, és kiemelte: ha valóban folyik eljárás ellene, teljes mértékben együtt fog működni a hatóságokkal, és ezért szeretné, ha mielőbb meghallgatnák. 

Korábban megírtuk, hogy a rendőrség kibővítette az Európai Parlamentben elkövetett korrupciós vádakkal kapcsolatos nyomozást Maria Arena belga szocialista EP-képviselővel

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.