BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több tíz külföldi katonát ölhettek meg az oroszok Ukrajnában

Az orosz hadsereg jelentése szerint megsemmisítettek négy HIMARS kilövőállást, valamint az azokat kezelő legalább 35 külföldi kezelőszemélyzetet. Emellett állítólag egy parancsnoki értekezlet helyszínét is rakétákkal támadták meg az oroszok. Ukrajna egyre több területet veszít el a háborúban, miközben az oroszok hatból négy frontszakaszon előre tudtak nyomulni.

A Krím félsziget támadására előkészített amerikai HIMARS sorozatvetőkre és az ukrán hadsereg egy parancsnoki értekezletének helyszínére mért nagy pontosságú fegyverekkel csoportos csapást az orosz hadsereg az elmúlt nap folyamán – közölte kedden az orosz védelmi minisztérium. A tárca szerint a csapás céljai megvalósultak, négy HIMARS kilövőállás megsemmisült, mintegy 35 főnyi külföldi kezelőszemélyzettel együtt.

HIMARS-rakétarendszer
Ukrajna
orosz hadsereg
háború
Ukrajna súlyos veszteségeket szenvedett el / Fotó: AFP

A Moszkvában kiadott hadijelentés szerint 

az orosz fegyveres erők elfoglalták a donyecki régióban található Jasznobrodivka települést, és a hatból négy frontszakaszon előrenyomultak Ukrajnában az elmúlt nap folyamán, 19 rohamot és ellenrohamot visszaverve. 

Az orosz összesítés értelmében az ukrán hadseregnek több mint 2150 katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan a harci érintkezés vonalán.

A minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett egy drónösszeszerelő üzemet, egy Sz–300PSz típusú légvédelmi rakétarendszerhez tartozó, kis magasságú detektort és két indítóállványt, 13 tábori lőszerraktárt, két harckocsit, hét páncélozott harcjárművet, két lengyel Krab, egy amerikai M109-es Paladin és egy brit Braveheart önjáró, valamint öt amerikai M777-es, két M198-as és három brit FH–70-es vontatott tarackot, HIMARS sorozatvetők nyolc rakétáját, továbbá 97 légi drónt.

Töretlen a lengyel segítség Ukrajnának – már energiát is adnának télire

Az áramellátás fenntartásában is segítenének szomszédjuknak a lengyelek és a moldovaiak.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek kedden ukrán tüzérségi és dróntámadást. Belgorod megyében tegnap négy civil életét vesztette, húsz ember pedig megsérült ukrán csapások következtében.

A távolabb lévő volgográdi régióbeli Frolovóban pilóta nélküli repülőszerkezetek lehulló darabjai tüzet okoztak egy elektromos alállomáson, Kalacsa-na-Donu városban pedig egy olajtárolóban. A volgográdi és az asztraháni repülőtéren átmenetileg korlátozták a forgalmat.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.