BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az oroszok az egész frontot rohamozzák, miközben Orbán Viktor Kijevben tartózkodik

A magyar miniszterelnök kijevi látogatása idején az oroszok a front egész vonalán lerohanták az ukrán védőket. A támadásokban civilek haltak meg, több tucat ember pedig megsebesült.

Oroszország továbbra is nagy erőkkel támadja az ukrán védőket több frontszakaszon. Az elmúlt 24 órában négy ember meghalt, 42-en pedig megsebesültek az orosz csapásokban. A halálos áldozatok mind Donyeck megyében voltak, ahol a leghevesebb a harc. Itt 27 ember sérült meg.

DONETSK OBLAST, UKRAINE - JUNE 27: Soldiers of the Ukrainian Army shoot rockets from a BM-21 'Grad' to Russian positions in the frontline near Pokrovsk area, in Donetsk, Ukraine on June 27, 2024. Pablo Miranzo / Anadolu (Photo by Pablo Miranzo / ANADOLU / Anadolu via AFP)
orosz-ukrán háború
Ukrajna
orosz támadás
Az oroszok gyakorlatilag az egész fronton nyomást helyeznek az ukrán hadseregre, egyre elkeseredettebb a küzdelem / Fotó: AFP

A négy civil áldozat közül ketten Ukrajnszk városban tartózkodtak, ketten pedig Novodmitrivkában – írta meg a The Kyiv Independent. Donyeck megyek ukrán kormányzója azt közölte, hogy 

  • Ukrajnszkban tizenhárman, 
  • Novodmitrivkában négyen, 
  • Selidovéban hárman, 
  • Szuhában hárman, valamint 
  • Nju-Jorkban, Kurakivkában, Komarban és Zaricsnéban egy-egy sebesült van.

Harkiv megyében egy orosz csapás Pivdenne városban négy embert sebesített meg az éjjel. Karasivkában egy becsapódás következtében lángra kapott egy búzaföld. Az ukrán vezetés szerint Oroszország szándékosan kezdte el támadni a mezőgazdasági területeket, hogy megsemmisítse Ukrajna élelmiszer-ellátását.

Herszon megyében az orosz támadások során kilenc ember sebesült meg, továbbá megrongáltak egy iskolát, óvodát, egészségügyi intézményt, templomot, tanyát és több lakóépületet. Zaporizzsjában két sebesültről érkezett hír.

További orosz támadások történtek Csernyihiv, Dnyipropetrovszk, Luhanszk, Mikolajiv és Szumi megyében, de ezekről a területekről egyelőre nem érkezett hír áldozatokról.

Orbán Viktor már megérkezett Kijevbe, kiderült, miről tárgyal

A magyar miniszterelnök az orosz–ukrán háború kezdete óta először utazik Ukrajnába. Orbán Viktor találkozik Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.