BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Videón az újabb Trump–Orbán-találkozó – nem várt személy fogadta a magyar kormányfőt a reptéren

A NATO-csúcsról Donald Trump rezidenciájára repült Orbán Viktor.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy Donald Trump kétoldalú tárgyaláson fogadta Orbán Viktort. A csúcstalálkozó hivatalos, erről a magyar miniszterelnök osztott meg bejegyzést a közösségi médiában magyar idő szerint pénteken hajnalban, fél 4 előtt. Még csütörtök reggel a Bloomberg nyomán írta meg lapunk is, hogy amerikai idő szerint csütörtök este Trump fogadhatja Orbán Viktort.

ORBÁN Viktor; TRUMP, Donald
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

A találkozó ismét a floridai Palm Beachen fekvő Mar-a-Lagóban volt, amelynek Trump a tulajdonosa. Korábban Orbán Viktor még márciusban többnapos látogatást tett az Egyesült Államokban, melynek keretében Donald Trump volt amerikai elnökkel és republikánus elnökjelölttel tárgyalt Mar-a-Lagóban. Az akkori megbeszélés után közös vacsorával és koncerttel folytatódott a program. Az eseményről videókat, fotókat is megosztott a miniszterelnök stábja a közösségi oldalakon. Az akkori találkozón feltűnt az Egyesült Államok korábbi budapesti nagykövete, David B. Cornstein is.  

A péntek reggeli videójában a magyar kormányfő megosztotta megérkezését Floridában, ahol a reptéren a volt nagykövet fogadta a magyar delegációt.  

„A békemisszió újabb állomása, tárgyalás Trump elnök úrral” – írta Orbán Viktor a posztjában. Cornstein – aki 2018–2020 között volt budapesti nagykövet – arcon csókolta a kormányfőt. Az egykori diplomata korábban úgy fogalmazott, hogy Magyarországot egész életében a szívében őrizte, hiszen nagyanyja Magyarországon született. 

A miniszterelnök hazai idő szerint kedden este érkezett meg Washingtonba. Az Egyesült Államok fővárosában július 9–11. között NATO-csúcstalálkozót szerveztek, Orbán Viktor erre az eseményre utazott. Az elmúlt napokban a kormányfő bejárta a világot. Találkozott Kijevben az ukrán államfővel, Volodimir Zelenszkijjel, Moszkvában Vlagyimir Putyinnal tárgyalt, illetve Pekingben Hszi Csin-pingnél tett látogatást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.