BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
embercsempész
Europol
Románia

Albán bűnszervezetre csapott le az Europol

A bűnszervezetet bérgyilkossággal, kábítószer-csempészettel és pénzmosással gyanúsítják. Az Europol az ORGON nevű műveletében az albán hatóságok mellett a belga, a holland és a francia bűnüldöző szervek is részt vettek.

Őrizetbe vették egy albán bűnszervezet 15 tagját egy nemzetközi rendőrségi akcióban – közölte csütörtökön az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete, az Europol, amely segítséget nyújtott az akcióban.

embercsempész
Europol
Románia
Újabb európai bűnbandát számolt fel az Europol / Fotó: AFP

Az ORGON nevű műveletben – amelyben az albán hatóságok mellett a belga, a holland és a francia bűnüldöző szervek vettek részt – több razziát tartottak Tiranában, és a bűnbanda kulcsfontosságú tagjainak őrizetbe vétele mellett egymillió euró készpénzt is lefoglaltak.

A zömmel családtagokból álló bűnszervezetet bérgyilkossággal, kábítószer-csempészettel és pénzmosással gyanúsítják.

A hatóságok szerint tagjai legalább hét olyan gyilkosságért felelősek, amelyeket 2019 vagy 2020-ban Albánián kívül követtek el, és vélhetően más, rivális bűnszervezetek embereivel is végeztek.

A bűnbanda ellen a nyomozást a szervezett bűnözés elleni albán ügyészség (SPAK) indította el, miután az Europol információkat adott át a hivatalnak – olvasható a közleményben.

Az Europol felszámolt egy kábítószer-szuperkartellt

Európa egyik legnagyobb kábítószer-kartelljét kapcsolta le az Europol. Egy több országot közrefogó akció során 49 tagot tartóztattak le, egyben a szervezet vezetőjét is. A gyanú szerint ez a kartell irányította az európai kokain harmadát. A razziák során lefoglaltak 30 tonna kokaint.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.