BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tragédia: borzalmas autóbalesetben életét vesztette a bukaresti magyar konzul Romániában

Súlyos közúti baleset történt az A1-es autópályán Temesvár és Lugos között. Három autó, köztük egy diplomata rendszámú személygépkocsi ütközött össze, egy ember meghalt. Egy román lap forrásai szerint az áldozat Vágó Ferenc bukaresti magyar konzul.

Egy fával megrakott teherautó haladt az A1-es autópályán Temesvár és Lugos között, amikor vélhetően defektet kapott, ezért a kamion kipörgött és ütközött több autóval is – írta az Adevarul.

Coronavirus precautions in Romania
román
autóbaleset
Román lapértesítések szerint a magyar konzul lehetett az elhunyt / Fotó: Anadolu via AFP

A Temes megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya megerősítette, hogy a 60 éves áldozat diplomata. A baleset miatt áll a forgalom az autópályán, a gépkocsiforgalmat elterelik. Diplomáciai források a Krónikának megerősítették, hogy

az áldozat Vágó Ferenc, Magyarország bukaresti konzulátusának konzulja.

A bukaresti magyar nagykövetség honlapján feltüntetett adatok szerint Vágó Ferenc tanácsosként, beosztott diplomataként, konzulként tevékenykedett a diplomáciai kirendeltségen. Zoriţa Mircov szóvivő közölte, hogy a Temes megyei rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálódik a történtek ügyében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.