BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Beássa magát orosz földön a Kurszknál behatolt ukrán hadsereg

Az Oroszországba betört ukrán csapatok a jelek szerint hosszabb ideig maradni akarnak, még tábori kórházat is vittek magukkal. Kurszk után Belgorod egyes részeit is evakuálják az orosz csapatok.

Lövészárkokat és más erődítéseket építenek az oroszországi Kurszk régióba betört ukrán csapatok, akik még egy tábori kórházat is vittek magukkal, jelezve, hogy maradni akarnak az elfoglalt területeken.

Russia's Lancet loitering munition destroying Ukraine's military equipment near Kursk, Kurszk
Orosz drón kameráján az ukrán csapatok Kurszk közelében / Fotó: AFP

A történteket Alekszandr Karcsenko orosz haditudósító úgy írta le, mint a legrosszabb dolog, ami történhet – olvasható a The Telegraph tudósításában, míg a népszerű orosz Telegram-csatorna, a VChK-OGPU arról számolt be, hogy valóságos erődrendszert építenek az előrenyomulás hátában az ukránok.

Az ukránok eddig nem árulták el, hogy szeretnék-e megtartani az újonnan elfoglalt területeket, ám 

egyre több jel utal arra, hogy maradni szeretnének, miután mintegy 30 kilométerre betörtek Oroszországba.

Kurszk után Belgorod evakuálását is elkezdték az oroszok

A támadás alaposan meglepte az orosz csapatokat, akik közel egy héttel az ukrán offenzíva után sem tudták visszaszorítani az ukrán támadást, miközben több ezer ember menekült el a régióból. Időközben ráadásul a szomszédos Belgorod régióban is elkezdték a lakosság evakuálását, miután a terület kormányzója, Vjacseszlav Gladkov arról beszélt, hogy több települést is támadás ért a régióban.

Kurszk és Belgorod régiókból összesen már mintegy 100 ezer lakost menekítettek ki az ukrán támadás hatására az orosz hatóságok múlt hét kedd óta.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.