BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Daily Life In Milan
carbonara
Heinz

Felháborodtak az olasz séfek a Heinz legújabb húzása miatt

A Heinz legújabb bejelentése nem nyerte el az olaszok tetszését. Az olasz szakácsok tiltakozásának oka, hogy az amerikai cég carbonara konzervet hoz forgalomba.

A Z-generációt célzó carbonara konzerv egy világszerte jól ismert tésztaétel fantasztikus ízeit kombinálja az egyszerűséggel – írta közleményében a Heinz. Az olaszok azonban úgy gondolják, hogy nemzeti ételük egyik nagyszerűsége eddig is az egyszerűségében, könnyű elkészíthetőségében rejlett.

Daily Life In Milan
carbonara
Heinz
A Heinz nem először dob piacra furcsa dolgokat / Fotó: NurPhoto via AFP

Szeptembertől lesz kapható a carbonara konzerves változata, melyet így hirdet a Heinz: „tészta krémes szószban pancettával”. A termék eleinte az Egyesült Királyság szupermarketeiben lesz kapható, később azonban várható a további terjesztése is. A Heinz úgy véli, a konzervcarbonara „tökéletes megoldás egy gyors és tartalmas otthoni étkezéshez”, az olaszok azonban másképp vélekednek erről. 

Kiakadtak a séfek a Heinzre

A séf Alessandro Pipero, aki egy Michelin-csillagos éttermet vezet Rómában, macskaeledelnek nevezte a konzervet – írta a Mindmegette.

Több olasz gasztronómiai szakember is hangot adott nemtetszésének, Gianfranco Vissani séf például az mondta, a Heinznek „szégyellnie kellene magát”, hiszen új termékükkel „tönkreteszik az olasz kultúrát és konyhát”.

A római Glass Hostaria étterem séfje, Cristina Bowerman „borzasztó ötletnek” és a „konyha meggyalázásának” nevezte a konzerves verziót. 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.