BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A hétvégére visszatér a hőhullám

A csütörtöki enyhülés csak átmeneti lesz, péntektől visszatér a perzselő forróság. Csapadék legközelebb a jövő héten várható.

A csütörtöki enyhülés után péntektől ismét a forróság veszi át az uralmat az országban, ragyogóan napos, néha fátyolfelhős időnk lesz 30-35 fokos hőmérséklettel, miközben a délkeleti szél megélénkülhet – derül ki a Köpönyeg előrejelzéséből.

Budapest, 2024. június 21.Gyerekek hűsítik magukat a hőségben egy szökőkútnál a budapesti Széllkapu parkban 2024. június  21-én.MTI/Szigetváry Zsolt időjárás
Visszatér a hőség a hét végén / Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Szombaton is marad a sok napsütés kevés fátyolfelhővel, csapadék nélkül, miközben a hőmérő higanyszála már a 32-37 fokot is elérheti. Vasárnap ebben csupán annyi változás lehet, hogy estétől megélénkül az északias szél.

A jövő hét első napjaiban már gomolyfelhők zavarhatják meg a sok napsütést, sőt elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat, ám ez sem enyhít a hőségen, továbbra is 35-36 fok körül lehet a hőmérséklet.

A hőhullámok hajtják a világ villamosenergia-keresletét

Hiába terjednek hatalmas lendülettel a megújuló energiaforrások, a globális kereslet erőteljes növekedése miatt a szénből előállított villamos energiára is szükség van – állapítják meg az IEA szakértői.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.