BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szörnyű baleset Horvátországban: 10 tonnás rámpa ölt meg három matrózt

A Mali Losinj és Zadar között közlekedő komp három matróza halt meg. A komp rámpája tönkrement, javítása közben a felvonódaru elengedett, és a tíztonnás acélszerkezet rázuhant a négy férfire. Az első tiszt is a rámpa alatt volt, ő a tengerbe zuhant és súlyosan megsérült.

Balesetben meghalt három horvát matróz Mali Losinj városban, egy pedig súlyosan megsebesült. A matrózok a Jadrolinija Lastovo komphajón dolgoztak, amely Zadarral köti össze a Losinj-szigetet.

Vela,Luka,,Croatia,-,August,19,,2017:,Ferry,Jadrolinija,In
Horvátország
Horvátország: matrózokra zuhant egy komp tíztonnás rámpája / Fotó: Shutterstock (illusztráció)

A baleset 15:30 körül történt, nem sokkal azt követően, hogy a komp megérkezett Zadarból. A komp rendesen kikötött, a rámpát leengedték, hogy a gyalogosok és az autók elhagyhassák a fedélzetet, 16:30-kor indult volna el.

Miután a kompot az utasok elhagyták, a rámpa a felhúzás közben elakadt. Négy matróz próbálta megjavítani, amikor a felhúzódaru elengedett, és a 10 tonnás rámpa rázuhant az alatta lévő négy férfira – írta meg az Index.hr. Hárman azonnal meghaltak, a negyedik, az elsőtiszt pedig súlyosan megsérült és a tengerbe zuhant. Őt a mentők kihúzták a vízből, jelenleg a kórházban küzdenek az életéért.

A kompot üzemeltető cég, a HDZ Jadrolinija igazgatótanácsának elnöke nem kommentálta a balesetet. Arról, hogy kit terhel a felelősség, egyelőre nem közöltek semmit.

Csináljuk végig a vizsgálatot, hogy kiderüljön, mi történt 

– mondta a tanács elnöke.

Levillogás és nyitott ablak: keményen büntetnek a rendőrök a horvát utakon

Nem árt tisztában lenni a horvát közlekedési szabályokkal, mielőtt útnak indulnánk az Adriára. Tudtad például, hogy a leengedve hagyott ablak miatt harminc euró a bírság? Vagy hogy a horvátoknál tilos levillogni az előttünk haladót a belső sávban? Itt vannak a horvát utak legfontosabb szabályai.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.