BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Strandidő az iskolakezdésre: tombol a kánikula, és a következő napokban tovább fokozódik a hőség

A hétvégén és a hét elején is folytatódik a kánikula. A szombati és vasárnapi 36 fok után 37-38 fokos hőmérsékletek várhatók.

Szombaton napos idő várható, helyenként gomoly- és fátyolfelhők megjelenésével. Csapadékra nem kell számítani – írta a Köpönyeg.hu. Az északi, északkeleti szél általában mérsékelt lesz, a hőmérséklet pedig 32 és 36 fok között alakul. Igazi strandidővel búcsúzik az idei nyár.

20240716 Budapest
Kánikula, hőség, időjárás
Fotó: Kallus György LUS Világgazdaság VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Vasárnap, az ősz első napján is napos, nagyon meleg időre számíthatunk, kevés fátyol- és gomolyfelhővel, csapadék nélkül. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, a hőmérséklet pedig 32 és 36 fok között esedékes.

Hétfőn folytatódik a napos és meleg időjárás, a hőség továbbra is kitart. A hőmérséklet helyenként akár 37 fokig is emelkedhet, forróság lesz. Kedden napos időre számíthatunk, csak néhol zavarhatja meg kevés fátyol- és gomolyfelhő. Csapadék nem várható, a légmozgás mérsékelt marad. Délutánra a hőmérséklet 33 és 38 fok között alakul.

Szerdán napos idő dominál majd, néhol gomoly- és fátyolfelhők jelenhetnek meg az égen, de csapadék kialakulása nem valószínű továbbra sem, folytatódik az aszály. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad, nem lesz jelentős szél. A maximum 34 és 38 fok között várható, tovább tombol a hőség.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.