BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rosszul lett és kórházba szállították a Szajnában úszó olimpiai 5. Fábián Bettinát

Kórházba kellett szállítani az olimpiai ötödik helyezett Fábián Bettinát, miután pár nappal ezelőtt a nyílt vízi úszók 10 km-es versenyében a Szajnában úszott. Azonban nem egyedi eset az övé, többen is rosszul lettek azok közül, akik Párizs központjában átszelő folyóban úsztak.

Szombat hajnalban kórházba kellett szállítani Fábián Bettinát, aki csütörtökön ötödik helyen végett a nyílt vízi úszók Szajnában rendezett versenyében a párizsi olimpián, írja az MTI.

olimpia
Rosszul lett és kórházba szállították a Szajnában úszó magyar olimpikont, Fábián Bettinát / Fotó: Czeglédi Zsolt

A 19 éves versenyző a közösségi médiában számolt be arról, hogy éjszaka hányt és be is lázasodott, vélhetően a folyóban „nyelt be” valamit, ami miatt infúziós kezelést kapott.

Fábián megjegyezte, több versenytársa hasonló problémákkal küzdött, köztük a németek kiválósága, Leonie Beck is.

A fiatal magyar versenyző ugyanakkor már jobban van és jelenleg Magyarországra tart. Ő volt az, aki a Szajnában való úszása után egy pálinkával fertőtlenített.

A magyar nyílt vízi úszók kiválóan szerepeltek az olimpia előtt és alatt is a szennyezettsége miatt jelentős beszédtémát szolgáltató Szajnában, Fábián ötödik helye után pénteken Rasovszky Kristóf arany-, Betlehem Dávid pedig bronzérmet szerzett a 10 kilométeres versenyben.

A tervek szerint az olimpiai bajnok szombaton a repülőtérről egyenesen a Kopaszi-gátra, a magyar csapat Kopaszi Kertben lévő szurkolói zónájába megy, ahol a szurkolókkal és a média képviselőivel is találkozik, várhatóan 16.00 és 16.30 között.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.