BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Telegram-vezér után Musknak is van oka a félelemre

Nigel Farage szerint aggasztó Pavel Durov letartóztatása, főleg, hogy még mindig nem közölték a pontos indokot. Farage szerint a Telegram-vezér után Elon Musk is veszélyben lehet.

Nigel Farage figyelmeztetett, hogy Elon Musk is bajba kerülhet, miután letartóztatták Pavel Durovot, a Telegram üzenetküldő alkalmazás alapítóját és vezérigazgatóját. Mivel a letartóztatás oka még nem ismert, ezért Farage arra hívta fel a figyelmet, hogy az veszélyt jelenthet a szólásszabadságra.

Telegram, Nigel Farage
A Telegram-vezér után Musknak is van oka a félelemre Nigel Farage szerint / Fotó: AFP

A BFMTV és a TF1 hírcsatornák névtelen forrásokra hivatkozva arról számoltak be, hogy az orosz származású vállalkozó ellen elfogatóparancsot adtak ki. A GB News szerint azért indult nyomozás Durov ellen, mert a Telegramon nincs megfelelő moderáció, valamint felhasználók bűncselekményekbe keveredtek. Farage az X-en a következőt írta: 

Pavel Durov letartóztatása aggasztó. A Telegram egy biztonságos szólásszabadságot biztosító alkalmazás. Lehet, hogy néhány rossz szándékú felhasználója van, de minden platformnak vannak ilyenek. Mi jön ezután… Elon Musk letartóztatása?

Musk támogatását fejezte ki Durov mellett: a világ egyik leggazdagabb embere a #FreePavel hashtaget használva újra megosztott posztokat, amelyek elítélték a letartóztatást. „2030-at írunk Európában, és kivégeznek, mert tetszett egy mém” – írta Musk.

Zuckerberg is kiállt a Telegram-vezér mellett

Mark Zuckerberg Pavel Durov letartóztatása kapcsán azzal vádolta a Demokrata Pártot, hogy az elmúlt négy évben brutális nyomást gyakoroltak a vállalatára, és azt követelték, hogy 

a koronavírus-járvánnyal, Donald Trump republikánus jelölttel és a Bidennel kapcsolatos híreket is cenzúrázzák.

„Évek óta fenyegetnek minket, és sajnálom, hogy engedtem a nyomásnak, és nem álltam nyilvánosság el. Kompromisszumot kötöttem, amivel az internetes szólásszabadság legfontosabb elveit sértettem meg” – olvasható a Zuckerberg által írt levélben, amelyet a bizottság a Twitteren is megosztott. A Meta-vezér megígérte, hogy a jövőben sokkal keményebben fog fellépni az ilyen típusú követelésekkel szemben, és „egyik irányból sem fogja eltűrni a támadásokat”.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.