BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb harckocsik érkeztek Magyarországra – még évekig jönnek

Fejlett harckocsik érkeznek 2028-ig Magyarországra.

A Magyar Honvédség hadseregfejlesztési programja keretében újabb Leopard 2A7HU tankok érkeztek Magyarországra. 

Összesen három harckocsi érkezett, így huszonegyre bővült a Magyar Honvédség flottája

– derül ki a kormány Facebook-posztjából.

A high-tech harckocsiból 2028-ig összesen negyvennégy darab érkezik Magyarországra 

– fogalmaz a poszt. 

Korábban Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: az úgynevezett Leopard 2A7 Driver Training Tank (vezetői oktatójármű) megjelenésével az elmúlt években Németországban sikeresen kiképzett harckocsizó tisztek és altisztek gyártói felkészítése mostantól Tatán folytatódhat. Ez a több hónapos szakmai tanfolyam szavatolja az állomány profi ismereteit az új eszközök használatához – fogalmazott a honvédelmi miniszter.

A miniszter elmondta, hogy eszköz páncélteste 7,7 méter hosszú, előrefordított löveggel a harckocsi hosszúsága 10,97 méter. A szélessége kiegészítő páncélzat nélkül 3,76 méter, magassága pedig 3,03 méter. 

Hadiipar: újabb fegyvergyár épül Magyarországon

A világ egyik vezető fegyvergyártója bővíti a termelését itthon. A cseh Colt CZ-ről van szó, amely még 2023 nyarán hozott létre vegyesvállalatot a magyar állammal. A magyar hadiipar egyre inkább hozzájárulhat a magyar gazdaság erősödéséhez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.