BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tragikus hegymászóbalesetben életét vesztette az Audi igazgatója

Fabrizio Longo a Cima Payer hegy via ferrata vonalán túrázott, amikor elvesztette egyensúlyát, és a 200 méteres mélységbe zuhant. Az Audi Italia igazgatója 62 éves volt.

Tragikus balesetet szenvedett és 62 évesen elhunyt az Audi Italia igazgatója, Fabrizio Longo – számolt be a hírről az olasz Il Messaggero portál.

Candle,Flame,In,The,Dark,Room
Fabrizio Longo, az Audi Italia igazgatója 62 éves volt / Fotó: Shutterstock

A lap értesülései szerint Longo a Trentino környékén található Cima Payer hegyen túrázott egy via ferrata útvonalon, amikor a hegycsúcshoz érve elvesztette egyensúlyát és lezuhant az alatta elterülő, közel 200 méteres mélységbe. Longo ugyan egyedül volt a baleset idején, egy közelben járó turista észlelte a történéseket, és azonnal segítséget hívott, 

a helyszínre érkező helikopteres mentők viszont már csak a cégvezér halálának tényét tudták megállapítani.

Longo testét ezt követően a Carisolo-i kórházba szállították.

Az olasz lap értesülései szerint a cégvezérnek különleges kapcsolata volt élete során azzal a heggyel: mivel fontos volt számára a környezetvédelem, több projektet is támogatott, ami annak a környéknek a zölden tartását tűzte ki célul, és többször is felszólalt a hegy védelme érdekében különböző fórumokon.

Manapság mindenki a fenntarthatóságról beszél, de én inkább a tudatosság szót használom. A tudatosság mögött sokkal szélesebb körű érték rejlik, mert a kontextus mély megértését, és olyan döntéseket feltételez a vállalatok részéről, amelyek reális megoldásokban nyilvánulnak meg, nem csak szavakban

– idézte fel a lap Longo egyik beszédét.

Az Audi Italia igazgatója 1962-ben született, Riminiben, később politológusi diplomát szerzett. Autóipari karrierje 1987-ben, a Fiatnál indult, ahol különféle marketinges pozíciókat töltött be egészen 2002-ig, amikor a Lancia csapatához igazolt, audis pályafutása pedig 2013-ban vette kezdetét.

Fabrizio Longo 62 éves volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.