BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az orosz légvédelem lelőtt egy ukrán MiG-29-est

Az elmúlt 24 órában az orosz erők lelőttek egy ukrán MiG–29-est a különleges műveleti övezetben.

„Légvédelmi rendszerek lelőtték az ukrán légierő MiG–29-esét, három amerikai gyártmányú HIMARS rakétát és 37 pilóta nélküli légi járművet” − írja a jelentés nyomán az iz.ru. Azt is írják még, ezenkívül az Orosz Föderáció Fegyveres Erői (AF) megsemmisítettek egy repülési fegyverek raktárát, és 149 régióban csapást mértek az ellenséges munkaerő és katonai felszerelések koncentrációjára.

Fogyatkoznak az ukrán légierő gépei / Fotó: AFP

Augusztus 30-án, pénteken az orosz csapatok Vostok csoportja a Tornado G többszörös kilövésű rakétarendszer (MLRS) segítségével megsemmisítette az ukrán fegyveres erők állásait.

Ezt megelőzően, augusztus 24-én a légvédelmi erők három ATACMS rakétát és öt Hammer bombát lőttek le a különleges műveleti övezetben. Ezenkívül a légvédelmi rendszerek naponta 44 pilóta nélküli légi járművet lőttek le, ebből 16 az északnyugati védelmi övezetben volt.

Folytatódik a Donbász védelmét szolgáló különleges hadművelet, amelynek kezdetét Vlagyimir Putyin orosz elnök 2022. február 24-én jelentette be. A döntés a régióban tapasztalható romló helyzet hátterében született.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.