BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brüsszelben reszkethetnek, jönnek a Patrióták! – üzente Orbán Viktor

Cseh politikai szövetségese nagy győzelmet aratott regionális és a részleges szenátusi választásokon, erre reagált Facebook-posztjában a magyar miniszterelnök. Brüsszelnek üzente, hogy a Patrióták Európáért párttömörülés, amelynek a magyar Fidesz mellett Andrej Babis ANO pártja is a tagja, egyre erősebb lesz a politikában.

Brüsszelben reszkethetnek, jönnek a Patrióták! - írta Orbán Viktor szombaton egy posztban a Facebookon egy fotó felett, amelyen karját üdvözlően kitárva Andrej Babis volt cseh miniszterelnökkel látható.

ORBÁN Viktor; BABIS, Andrej
Orbán Viktor jelenlegi magyar és Andrej Babis volt cseh kormányfő: ismét találkoztak, Babis pártjának nagy sikerét követően  Fotó: Benko Vivien Cher

A megfejtés: Babis ANO pártja, amely ellenzékben van Csehországban, de jelenleg a legnépszerűbb párt, nagy sikert ért el a múlt hétvégi regionális, és a most zárult kétfordulós részleges szenátusi választásokon.

Az ANO ugyanúgy a nemzeti szuverenista Patrióták Európáért európai pártszövetség tagja, mint az Orbán Viktor vezette Fidesz, a magyar kormányfő üzenete arra utal, hogy a Brüsszelt uraló szövetséggel szemben tovább erősödik a politikában a Patrióták kínálta alternatíva.

A magyar kormányfő egyébként Csehországba utazott a magyar kormányfő, ahol közép-európai csúcstalálkozóra ad alkalmat egy születésnap. Orbán Viktor személyesen köszönti fel a 80. születésnapját ünneplő Milos Zeman volt cseh államfőt, és ez alkalmat kínált neki, hogy Andrej Babissal is találkozzék.

Orbán Viktor újabb szövetségese szólal fel az olasz Liga októberi találkozóján
Matteo Salvini és Orbán Viktor mellett a holland Szabadságpárt vezetője is részt vesz az olasz Liga párt találkozóján. Geert Wilders beszédet is fog tartani Pontidában. Wilders közölte, hogy nagyon boldog, hogy szövetségesével, Orbán Viktorral vehet részt az eseményen. Geert Wilderst erős szálak fűzik Magyarországhoz

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.