BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
csipogóbombák, csipogó

Csipogóügy: körözést adtak ki egy norvég férfi ellen – a keresett személy tudhat valamit a Hezbollah ellen bevetett robbanószerkezetekről

A hatóságok nemzetközi körözési kérelmet adtak ki Rinson Jose norvég-indiai férfi ellen. A gyanú szerint ugyanis ő is összeköthető a Hezbollah libanoni militáns csoportnak a múlt héten felrobbant csipogók eladásával.

A norvég rendőrség nemzetközi körözési kérelmet adott ki Rinson Jose norvég-indiai férfi ellen, aki kapcsolatban áll a Hezbollah libanoni militáns csoportnak a múlt héten felrobbant csipogók eladásával – írta a Reuters.

csipogóbombák, csipogó
A gyanú szerint a norvég-indiai férfi is érintett lehet a libanoni csipogóbomba-ügyben / Fotó: AFP

A 39 éves Jose múlt héten tűnt el, miközben az Egyesült Államokba utazott munkalátogatásra.

A férfi egy bolgár cég alapítója, amely része volt a csipogók szállítási láncának, így fontos tanú lehet a libanoni csipogóbomba-ügyben 

– olvasható a norvég rendőrség közleményében.

A norvég bűnügyi rendőrség, a Kripos, amely a nemzetközi megkereséseket kezeli, emiatt körözést adott ki a férfi ellen, külföldi eltűnése miatt pedig az Interpol is csatlakozott a nyomozáshoz.

Jose norvég munkaadója, a DN Media Group közölte, hogy szeptember 17-én egy bostoni konferenciára utazott, és a cég azóta nem tudta elérni. A férfi a csoport értékesítési részlegénél dolgozott.

Ő alapította 2022-ben a szófiai székhelyű Norta Global vállalatot, amely a gyanú szerint a Hezbollah ellen bevetett csipogóbombák szállításában is részt vett.

Csipogóügy: négy személyt hallgattak ki a tajvani hatóságok

A libanoni támadásban több ezer ember sérült meg. A bombává változtatott csipogók pedig egy tajvani céghez vezethetőek vissza.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.