BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Zaporizzsja: oltanak az orosz légitámadás sújtotta területen.

Az orosz-ukrán háború 949. napja: Támadás érte Zaporizzsját, az oroszok keleten újabb várost foglaltak el

A dél-ukrajnai várost légitámadás érte. Zaporizzsja lakói közül legkevesebb heten megsérültek, lakóházak dőltek romba.

Orosz légicsapások érték a dél-ukrajnai Zaporizzsja városát – közölte Ivan Fedorov regionális kormányzó vasárnap a Telegramon az MTI jelentése szerint.

Zaporizzsja: oltanak az orosz légitámadás sújtotta területen.
Zaporizzsja: oltanak az orosz légitámadás sújtotta területen / Fotó: AFP

A kormányzó fotókat is bemutatott romba dőlt házakról. A több mint tíz légicsapásból álló támadás tüzeket is okozott a beszámoló szerint.

Lakóépületek rongálódtak meg és omlottak össze a támadás során. A sérültek száma legalább hét, de többen is lehetnek: a kormányzó bejegyzése szerint sokan rekedhettek a romok alatt.

Az ukrán légvédelem egy másik közleményben legalább 22 orosz támadást említ, ezekből 15-öt sikerült elhárítaniuk.

Az oroszok Makejevkát foglalták el keleten, hídfőt bővítve

Eközben a Ria Novosztyi orosz hírügynökség arról számolt be, hogy az orosz erők „felszabadították” Makejevka települést keleten, a Luhanszki Népköztársaságban, amelyet Oroszország és Ukrajna is a maga részének tekint.

Makejevka a Donyec mellékfolyója, a Zserebec partján fekszik, a népköztársaság és az ukrán Harkiv régió határától kilométerekre. Makejevka cserélt már gazdát nemegyszer, és többször szerepelt a korábbi háborús tudósításokban (lásd lenti videónkat).

Az orosz erők emellett legyőzték az ukrán hadsereg 44. és 53. gépesített, 3. támadó és 117. területvédelmi zászlóalja alakzatait Kupjanszk, Grigirivka és Torszkoje régiójában, és elhárítottak egy repülős ellentámadást – jelentették.

 

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.