BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hídkatasztrófa Németországban: összeomlott az egyik legfontosabb drezdai híd

Összeomlott Drezdában az egyik legfontosabb Elba-híd. A baleset következtében a város távhőszolgáltatása megszakadt. A tűzoltóság jelenleg is a helyszínen van.

Drezdában a Carola híd nagy része az Elbába omlott szerda kora reggel – írta az MDR. A tűzoltóság szerint a híd azon része érintett, amelyen a villamosok közlekednek. Körülbelül 100 méter hosszú szakasz fekszik az Elbában, és elzárja a folyó csatornáját. Közben Drezda városa bejelentette, a híd más részeit az összeomlás akut veszélye fenyegeti.

Carola Bridge in Dresden collapsed
híd
Drezda
A drezdai híd szerda hajnalban omlott össze / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A balesetben senki sem sérült meg, az összeomlás oka egyelőre még tisztázatlan. A Carola híd körüli teljes terület, beleértve az Elba vízi útjait és a kerékpárutat is, teljesen lezárva marad.

A közlekedőknek jelentős fennakadásokra kell számítaniuk.

A híd összeomlása miatt egy fontos közlekedési kapcsolat, az Elba melletti B170-es út is megszakad. A város vezetése arra kéri a közlekedőket, hogy kerüljék a területet, és ne akadályozzák a segélyszolgálatok munkáját.

A hídomlás miatt Drezda egész területén akadozik a távhőszolgáltatás

Mint a tűzoltóság bejelentette, az óváros felőli hídfőnél két távhővezeték sérült meg, ezért jelenleg egész Drezdában nincs távhőszolgáltatás.

Jelenleg a baleset elemzése és kárelhárítás folyik. A hídon tűzoltó drónokat is bevetnek. Egy, a híd lábánál állomásozó gőzhajó alkalmazottai is segítenek az intézkedésben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.