BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

ISW: Előrenyomultak az ukrán csapatok a kurszki régióban és több falut elfoglaltak

Orosz földön haladnak előre az ukránok, miközben az orosz csapatok a közelmúltban előrenyomultak Ukrajnán belül Csasovoj Jar, Pokrovszk és Ugledar közelében.

Szeptember 14-én az ukrán csapatok folytatták előrenyomulásukat a Kurszki régió Gluskovszkij körzetében: a Tetkinótól délre és Szudzsától északra lévő mezőkön áthaladva több falut elfoglaltak.

Ukrainian army medics treat wounded soldiers in stabilization point in Pokrovsk
Fotó: Anadolu via AFP

A közzétett földrajzi helymeghatározási felvételeken az ukrán erők láthatók Veselében (Gluskovótól délnyugatra), és egy orosz katonai blogger azt állította, hogy az ukránok elfoglalták a várost.

Orosz források azt is állították, hogy az ukrán erők Medvezjétől nyugatra (Gluskovótól délnyugatra) és Tetkinótól délre (Gluskovótól kb. 25 kilométerre délnyugatra) a Szumi régió határa mentén haladtak előre.

Ugyancsak orosz források állították azt is, hogy az ukrán erők szeptember 13-án és 14-én folytatták a támadó hadműveleteket Medvezje, Veszelje, Obuhovka (közvetlenül Veszeljétől délre) és Novi Put (Veseljétől délre) közelében.

Orosz bloggerek pedig arról számoltak be, hogy az 56. légideszantezred (7. légideszant-hadosztály) és a 106. hadosztály egységei visszaverték az ukrán csapatok támadásait a Gluskovszkij körzetben.

Az orosz csapatok közben a napokban előrenyomultak Csasovoj Jar, Pokrovszk és Ugledar közelében. A szeptember 14-én közzétett földrajzi helymeghatározási felvételeken az orosz 810. tengerészgyalogos dandár (Fekete-tengeri Flotta, Déli Katonai Körzet) gyalogsága látható Borka központjában (Szudzsától délkeletre), jelezve, hogy az orosz csapatok a közelmúltban továbbnyomultak a település felé.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.