BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Iszlamista késes támadás történt Rotterdamban, egy ember meghalt

Két embert késelt meg egy támadó csütörtökön este Rotterdamban, az egyik áldozat meghalt, a másik súlyosan megsebesült. A rendőrség letartóztatta az elkövetőt, aki maga is megsebesült, és a szemtanúk szerint „Allahu akbar”-t kiáltozott.

Egy ember meghalt, egy másik pedig súlyosan megsebesült abban a késes támadásban, amely csütörtökön este történt a hollandiai Rotterdam városában – számolt be az AP News.

Mentők és rendőrök a késes támadás helyszínén Rotterdamban / Fotó: Killian Lindenburg / ANP MAG / AFP

A portál által idézett rendőrségi szóvivő elmondta, a támadás az Erasmus-híd közelében történt, az elkövető az egyik áldozatot egy föld alatti parkolóban késelte meg, a másikat pedig egy szórakozóhely zsúfolt kerthelyiségében.

A szóvivő közölte, egyelőre nincs biztos információjuk arról, mi lehetett a késelő indítéka, a nyomozók minden eshetőséget megvizsgálnak.

Ugyanakkor hozzátette, hogy a helyszínre kiérkező rendőrök hallották, amint az elkövető „Allahu akbar”-t kiabálva futott az emberek felé. A De Telegraaf napilapnak nyilatkozó szemtanúk ugyanerről számoltak be, és arról, hogy a férfi válogatás nélkül támadt a járókelőkre, és igyekezett minél több embert megsebesíteni.

A támadót végül egy a közelben tréningező fitneszedző ártalmatlanította az edzéshez használt botjai segítségével. A férfi elmondta, először azt hitte, egy sima dulakodásról van szó, aztán közelebb érve látta, hogy a támadónál két kés is van, ekkor döntött úgy, hogy megpróbálja lefegyverezni, ami sikerült is neki.

A rendőrök letartóztatták az elkövetőt, majd kórházba szállították, mivel maga is megsérült a dulakodás során.

Az AP News megszólaltatott egy másik rendőrségi szóvivőt, aki közölte, egyelőre túl korai fázisban tart a nyomozás ahhoz, hogy megállapítsák, mi lehetett a támadó indítéka, ehhez előbb ki kell hallgatniuk a gyanúsítottat, illetve a szemtanúkat.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.