BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izrael csapást mért a Hamász parancsnoki központjára, a palesztinok szerint egy iskolát bombáztak

Az izraeli hadsereg (IDF) csapást mért a Hamász palesztin szélsőséges szervezet parancsnoki központjára Gáza északi részén.

Az izraeli hadsereg (IDF) szombat reggeli közleménye szerint az izraeli légierő megtámadta a Hamász parancsnoki és hadműveleti központját, amely az észak-gázai Dzsabalia egyik iskolájában működött. A palesztin szélsőséges szervezet itt tervezte és készítette elő terrortámadásait. 

Israeli attacks on Gaza continue
A légi csapásban 13-an haltak meg / Fotó: Anadolu via AFP

Az IDF hangsúlyozta, hogy a létesítmény közelében élő civilek veszélyeztetésének csökkentése érdekében több intézkedést hozott, így például precíziós lőszereket használt a támadás során. 

Előzőleg a WAFA palesztin hírügynökség arról jelentett, hogy a dzsabaliai iskolát – amelynek udvarán sátrakban tartózkodtak a menekültek – ért légi csapásban 13 ember meghalt és 15-en megsebesültek.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.