BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Country star, actor Kris Kristofferson dead at 88: family

Meghalt Johnny Cash társa, a countryzene csillaga, Kris Kristofferson

A counrtyzene egyik legnagyobb alakja, Kris Kristofferson meghalt. A színész és előadó békés körülmények között távozott, családja köréből. Kris Kristofferson 88 éves volt.

Elhunyt Kris Kristofferson, a counrtyzene legendás alakja. A díjnyertes színész és előadó 88 éves volt. Aktív éveiben olyan hírességekkel dolgozott együtt, mint Johnny Cash és Martin Scorsese.

Country star, actor Kris Kristofferson dead at 88: family
Elhunyt Kris Kristofferson / Fotó: AFP

Kristofferson nyugodt körülmények között halt meg hawaii otthonában, a családja körében – írta meg a BBC.

A zenész leghíresebb számai között olyan címek szerepelnek, mint a Me and Bobby McGee, vagy a Help Me Make It Through the Night. 

Köszönjük, hogy ennyi éven át szerettétek őt. Ha láttok egy szivárványt tudjátok, hogy azon keresztül mosolyog rátok 

– írta a család a rajongóknak szánt közleményben.

Kris Kristoffersona texasi Brownsville-ben született 1936. június 22-én. Életcéljának tartotta, hogy megismertesse az emberekkel a counrtyzenét és a műfajt széles körben elismerté tegye. Az előadó egyszer azt mondta, hogy büszke a munkásságára, de tudja, hogy nem az "aranytorka" miatt jutott be a hírességek csarnokába.

Kristoffersona szakmája szerint újságíró volt, majd Oxfordban is tanult. Mikor Angliából visszatért az Egyesült Államokba beállt a seregbe. A katonaságnál irodalmat tanított, amit állítása szerint úgy élt meg, mint a poklot. A leszerelés után Nashville-be utazott, ahol elkezdte építeni zenei karrierjét.

Kris Kristofferson úgy gondolta, hogy a kreativitás Istentől származik, és azok, akik figyelmen kívül hagyják ezt az ajándékot, boldogtalanságra vannak ítélve 

– írta a legendáról Kyle Young az X-en.

A zene mellett Kristoffersona színészetbe is belekóstolt. Három Grammy-díja mellé egy Golden Globe-ot is nyert. Természetesen ezek mellett sok más elismerésben is részesült, többek között megkapta az Americana Music Association Free Speech Award díját.

A zenésznek nyolc gyereke volt és hét unokája.

Meghalt Eddie Murphy társa a Beverly Hills-i zsaruból – a film folytatása volt az utolsó munkája

Elhunyt a Beverly Hills-i zsaru sztárja, John Ashton. A színész 76 éves volt.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.