BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Moszkva, 2024. június 26.
Szergej Lavrov orossz külügyminiszter beszédet mond a 10. Primakov Olvasmányai Nemzetközi Fórumon a Moszkvai Világkereskedelmi Központban 2024. június 26-án.
MTI/EPA/Makszim Sipenkov oroszország

Lavrov: Észak-Korea nukleáris leszerelését elfelejtheti a Nyugat

Oroszország szerint az USA és szövetségei nem szólhatnak bele Phenjan önvédelmébe. Lavrov szerint Oroszország mindenben ellenezni fogja a Nyugat törekvéseit Észak-Korea nukleáris leszerelésében.

Moszkva túlhaladott, lezárt ügyként tekint már arra, hogy el kell érni Észak-Koreánál atomfegyvereinek leszerelését, mert megértette, hogy Phenjan a nukleáris fegyvereit védelme alapjának tartja - írta az ENSZ Közgyűlése ülésszakán tartózkodó Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtökön minisztériuma honlapján kérdésre válaszolva.

Moszkva, 2024. június 26.
Szergej Lavrov orossz külügyminiszter beszédet mond a 10. Primakov Olvasmányai Nemzetközi Fórumon a Moszkvai Világkereskedelmi Központban 2024. június 26-án.
MTI/EPA/Makszim Sipenkov oroszország
Szergej Lavrov: Észak-Korea nukleáris leszerelését elfelejtheti a Nyugat / Fotó: Makszim Sipenkov/EPA/MTI

Oroszország Észak-Korea mellé áll, ha az Egyesült Államok Dél-Koreával és Japánnal közösen fellépnének Phenjan ellen 

- szögezte le Lavrov, mivel szerinte z az egész térségre fenyegetést jelentene.

Oroszország kapcsolata Észak-Koreával az Ukrajna elleni háború kezdete után lett szorosabb mind diplomáciailag, mind katonailag. 

Ukrán szakértők azt állítják: bizonyítékaik vannak arra, hogy Oroszország észak-koreai rakétákat is bevetett Ukrajna ellen. Moszkva és Phenjan viszont tagadja, hogy az előbbi kapott volna fegyvert ez utóbbitól.

Észak-koreai válság: Lavrov a tárgyalásokat sürgeti

Oroszország kész támogatni a közvetlen tárgyalást az Egyesült Államok és Észak-Korea között a koreai válság rendezése érdekében – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfői moszkvai sajtóértekezletén.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.