BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elérte az árvíz a MÁV-ot is: korlátozást vezetnek be

Az Esztergom–Komárom vasútvonalat érinti az aktív árvízi védekezés, ugyanis a pálya egy szakasza része a védműveknek. A szakaszon buszok szállítják az utasokat.

Az Esztergom–Komárom vasútvonalon korlátozást vezetnek be – közölte a MÁV-Volán csoport. A szakaszon vonatpótló buszok szállítják az utasokat az áradás levonulásáig. Hozzátették, hogy a Volánbusz menetrendjét „jelentősen befolyásolják a körülmények”. 

MÁV-START
kapott képek, Lilla,
máv-galéria,
vonatok, tömegközlekedés, utazás
Az Esztergom–Komárom vonalon buszok szállítják az utasokat az áradás levonulásáig és az esetleges helyreállításig / Fotó: MÁV-Start

Egyes autóbuszjáratok terelve közlekednek a 11-es út Tát és Esztergom közötti szakaszának lezárása miatt, és számos további korlátozással is számolni kell a térség autóbusz-közlekedésében. Szerdától újabb változások lépnek életbe az érintett területeken. A vasúttársaság információs csatornáin folyamatosan tájékoztatja utasait a változásokról.

Jelenleg az Esztergom–Komárom vasútvonalat érinti az aktív árvízi védekezés, ugyanis a pálya egy szakasza része a védműveknek. Pótlóbusz jár hétfőtől az S74-es vonatok helyett az árvíz levonulásáig, illetve ha az áradás károkat okoz a pályában, akkor a helyreállításáig. 

A közút vonalvezetése miatt a pótlóbusz néhány helyen a vasútállomás helyett más Volánbusz-megállókban áll meg. 

Szerdától Neszmély és Süttő között a 10-es főutat lezárják, emiatt a pótlóbuszok útvonala az árvízvédelmi készültséghez igazodva változni fog, akkortól átmenetileg csak Süttő és Esztergom között tudnak közlekedni.

Az Esztergom–Komárom vonalon a vasúti pályatest megóvása érdekében, a védekezés részeként, Tátnál a sínekre hordott kövekkel emelték a vasúti töltést, így hozták egy szintbe az árvízvédelmi töltéssel. Ezenkívül három vasúti hidat kővel megrakott vasúti kocsikkal súlyoztak, hogy a levonuló árhullám ne emelhesse fel őket. Hétfő óta Lábatlan és Nyergesújfalu között másfél kilométer hosszan a vasúti pályát fóliázással és mintegy 1600 homokzsákkal védik az elmosódás ellen.  

Árvíz: lezárják a HÉV-et a főváros egy szakaszán – mutatjuk a részleteket

Az árvíz miatt újabb intézkedésként szerdán lezárják a H5-ös HÉV alagúti szakaszát, a szerelvények üzemkezdettől a Batthyány tér helyett csak a Margit híd, budai hídfőig, a felszínen kialakított ideiglenes végállomásig járnak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.