BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Putyin orosz

Másfél millióra nő az orosz hadsereg létszáma

Putyin hétfőn jelentette be a katonai rendeletet. Ez alapján az orosz hadsereg létszáma mintegy száznyolcvanezer fővel nőne meg.

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

Putyin orosz
Putyin rendeletben emelte meg az orosz hadsereg létszámát másfél millióra / Fotó: AFP

A december 1-jétől hatályba lépő elnöki döntés a fegyveres erők állományát 2 389 130 főben állapítja meg, amiből másfél millió a katona.

Az előző vonatkozó rendelet, amelyet az újabb semmisnek nyilvánít, a létszám mintegy 2,2 millió fő volt, beleértve 1,3 millió katonát.

A korábbi rendelet 2023. december 1-jétől hatályos. Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese korábban azt mondta, hogy a védelmi minisztériummal mintegy 190 ezer ember szerződött le katonai szolgálatra az év első felében.

Évtizedek óta nem látott hadgyakorlat vette kezdetét Oroszországban

A hadgyakorlatban több mint 400 hadihajó, tengeralattjáró és támogatóhajó, több mint 120 repülőgép és helikopter, továbbá mintegy hétezer egységnyi fegyverzet és hadfelszerelés vesz részt. A manőverekbe összesen több mint 90 ezer főnyi személyi állományt vontak be.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.