BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orosz-ukrán fogolycserét hajtottak végre az Egyesült Arab Emírségek közvetítésével

Szeptember 14-én a tárgyalási folyamat eredményeként 103 orosz katona – akik fogságba estek a Kurszki területen – visszatért a kijevi rezsim által ellenőrzött területről.

Oroszország az Egyesült Arab Emírségek közvetítésével folytatott tárgyalások eredményeként 103 ukrán hadifoglyot cserélt ki ugyanennyi – az ukrán fegyveres erők által a Kurszki területen fogságba ejtett – orosz katonára – derült ki az orosz védelmi minisztérium szombati közleményéből.

Orosz katonák ülnek egy buszon, miközben hadifogolycserére várnak egy ismeretlen helyen, az ukrán–fehérorosz határ közelében 2024. szeptember 13-án / Fotó: AFP

A tárca azt írta: „Ez év szeptember 14-én a tárgyalási folyamat eredményeként 103 orosz katona – akik fogságba estek a Kurszki területen – visszatért a kijevi rezsim által ellenőrzött területről. Cserébe (az orosz hatóságok) 103 ukrán hadifoglyot adták át.” A védelmi minisztérium közlése szerint az Egyesült Arab Emírségek humanitárius közvetítő szerepet játszott az orosz katonák fogságból való kiszabadulásában.

A tájékoztatás szerint „jelenleg valamennyi orosz katona a Fehérorosz Köztársaság területén tartózkodik, ahol megkapják a szükséges pszichológiai és orvosi segítséget, valamint lehetőséget kapnak arra, hogy kapcsolatba lépjenek a hozzátartozóikkal. Minden szabadon bocsátott katonát (ezt követően) az Orosz Föderációba szállítanak kezelésre és rehabilitációra az Orosz Védelmi Minisztérium egészségügyi intézményeibe.”

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.