BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zeman 80, Orbán, Fico, Duda és Pellegrini együtt köszöntik fel

Csehországba utazott a magyar kormányfő, ahol közép-európai csúcstalálkozóra ad alkalmat egy születésnap. Orbán Viktor személyesen köszönti fel a 80. születésnapját ünneplő Milos Zeman volt cseh államfőt.

Egy születésnap ad alkalmat kisebb fajta közép-európai csúcstalálkozóra, ebből az alkalomból Orbán Viktor magyar miniszterelnök is Csehországba utazott – jelentette az MTI Havasi Bertalanra, a miniszterelnök sajtófőnökére hivatkozva, aki az erről szóló cseh sajtóértesüléseket erősítette meg.

Milos Zeman volt cseh államfő születésnapjára utazott Csehországba Orbán Viktor, aki egyúttal találkozik Andrej Babis korábbi cseh miniszterelnökkel is
Milos Zeman volt cseh államfő születésnapjára utazott Csehországba Orbán Viktor, aki egyúttal találkozott Andrej Babis korábbi cseh miniszterelnökkel is Fotó: AFP

Csehországi hírportálok arról tájékoztattak, hogy Milos Zeman volt cseh államfő Hluboká nad Vltavouban tartja szombat este nyolcvanadik születésnapi ünnepségét. Erre pedig szerettein kívül számos cseh és külföldi politikust is várnak.

Robert Fico szlovák kormányfő már péntek este megérkezett, és a jelentések szerint várhatóan Peter Pellegrini szlovák államfő, Andrzej Duda lengyel államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök is tiszteletét teszi. (Pellegrin és Duda jelenlétéről egyelőre nem láttunk megerősítést.)

Havasi Bertalan az MTI-nek azt is elmondta, hogy Orbán Viktor szombat délután Ceske Budejovicében külön tárgyalást folytatott Andrej Babis korábbi cseh miniszterelnökkel, az ANO párt elnökével.

ORBÁN Viktor; BABIS, Andrej
Andrej Babissal is találkozott a magyar kormányfő  Fotó: Benko Vivien Cher

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.