BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
a közel-keleti kérdésről tárgyalt Putyin és Erdogan

Telefonon tárgyalt a közel-keleti helyzetről az orosz és a török elnök

Putyin és Erdogan a kazanyi BRICS-csúcstalálkozó előtt is tárgyalni fognak. A közel-keleti konfliktusok mindkét ország számára kiemelkedő geopolitikai problémát jelentenek.

A közel-keleti helyzetről folytatott eszmecserét telefonon Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök - közölte hétfőn a Kreml sajtószolgálata.

a közel-keleti kérdésről tárgyalt Putyin és Erdogan
Telefonon tárgyalt a közel-keleti helyzetről Erdogan török és Putyin orosz elnök / Fotó: AFP

A Moszkvában kiadott tájékoztatás szerint a vezetők megelégedéssel nyilatkoztak az orosz-török kapcsolatok konstruktív jellegéről, és kifejezték készségüket a további szoros együttműködésre. Megvitattak több aktuális kétoldalú és nemzetközi témát, köztük a közel-keleti helyzet veszélyes alakulását.

Az elnökök megerősítették, hogy az október 22-24-én megtartandó kazanyi BRICS-csúcstalálkozón kétoldalú különtalálkozót is tartanak majd. Erdogan felköszöntötte orosz hivatali partnerét születésnapja alkalmából.

Jurij Usakov orosz elnöki tanácsadó hétfőn bejelentette, hogy Putyin a péntekre tervezett türkmenisztáni munkalátogatása során Maszúd Peszeskján iráni elnökkel is találkozik.

"Ez a találkozó nagy jelentőséggel bír mind a kétoldalú kérdések, mind pedig természetesen a Közel-Keleten élesen kiéleződött helyzet megvitatása szempontjából" - mondta Usakov.

Peszeskján a múlt hétfőn Teheránban fogadta Mihail Misusztyin orosz kormányfőt.

Moszkvát is megrémíti a közel-keleti lángtenger

A Kreml aggódik, hogy az izraeli háború eszkalálódhat. Moszkva szerint egy brutális háború a Közel-Kelet egyik országának sem állna érdekében.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.