BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Explosion devant le siège des industries de Défense turques à Ankara (médias)

A török hadsereg csapást mért a kurdokra az ankarai terrortámadás után

Tegnap fegyveresek célba vették a török hadiipari vállalat, a TUSAS székhelyét. Egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget a támadásért, de Ankara a kurd szeparatistákát vádolja.

A török hadsereg csapást mért a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) iraki és szíriai területeire, mivel Törökország a kurd fegyveres csoportot vádolja egy Ankara közelében elkövetett támadásért, amelyben legalább öt ember meghalt.

Explosion devant le siège des industries de Défense turques à Ankara (médias)
Terrortámadás Ankarában: öt ember meghalt / Fotó: AFP

Mint ismert, tegnap fegyveresek célba vették a drónokat és vadászgépeket gyártó török hadiipari vállalat, a TUSAS székhelyét. A támadás során működésbe hoztak egy robbanószerkezetet, majd tüzet nyitottak az épületnél. A terroristák közül legalább kettőt megöltek.

A BBC szerint egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget a támadásért, amelyben 22 ember megsebesült az öt halálos áldozat mellett, de Ankara a kurd szeparatistákát vádolja. A terrorszervezetként nyilvántartott – Törökországban és Irakban tevékenykedő – PKK 1984 óta fegyveres felkelést folytat egy önálló kurd állam létrejöttéért.

A török kormány közölte: a válaszcsapásokban számos terroristát semlegesítettek, de pontos számot nem árultak el. Ankara hangsúlyozta, hogy a török hadsereg az önvédelem jegyében cselekedett, és mindent megtett annak érdekében, hogy polgári életekben és létesítményekben, illetve kulturális és természeti értékekben ne keletkezzen kár.

Kínai állampolgárokkal végeztek a terroristák

Két kínai állampolgár meghalt és legalább tíz ember megsérült a pakisztáni Karacsiban, a Dzsinnah nemzetközi repülőtér közelében történt robbanás következtében. A terroristák egy kínai mérnökökből álló konvojt vettek célba, akik egy energetikai projekten dolgoztak a dél-ázsiai országban.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.