BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Damaszkuszt bombázta Izrael

Az izraeli légierő több szíriai célpontra is lecsapott. A támadások során lakóépületet és a szír hadsereg egyik támaszpontját is eltalálták.

Az izraeli légierő Damaszkusz és a nyugat-szíriai Homsz közelében lévő célpontokra mért csapást csütörtökre virradóra a szíriai hadügyminisztérium szerint. A légicsapásoknak halálos áldozatuk is van.

damaszkusz
Damaszkusz is egyre gyakoribb célpontja az izraeli haderőnek / Fotó: AFP

A légicsapások Damaszkusz központi részét és egy katonai létesítményt vettek célba, ennek következtében egy katona meghalt, további hét pedig megsebesült a tárca tájékoztatása szerint.

A szír fővárosban egy lakóépületet is találat ért az állami média beszámolója szerint. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű szervezet szerint a támadásnak a fővárosban is vannak áldozatai.

Szíriában Izrael elsősorban Iránhoz közel álló célpontokat vesz célba, a Hamász tavaly októberi támadása óta egyre gyakrabban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.