BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Európai állam vezetője: Orbán Viktor a védelmező

A magyar miniszterelnök azt az Európát védi, amelyet mind ismerünk és szeretünk. Miroslav Dodik szerint Orbán Viktor az értelem hangja volt az Európai Parlamentben.

Orbán Viktort méltatta a múlt héten Milorad Dodik, a boszniai Szerb Köztársaság elnöke az X-en, valamint támogatásról is biztosította harcában a nemzeti szuverenitásért és a szabad, nyílt véleménynyilvánításért, de dicsérte a magyar kormányfő meggyőződését is, mely segíti, hogy elviselje a támadásokat.

President of Bosnia and Herzegovina's entity Republika Srpska, Milorad Dodik (R) and Hungarian Prime minister, Viktor Orban (L) give a press conference following their meeting in Banja Luka, on April 5, 2024. Prime minister Orban arrived on April 4, in a two-day  official visit to Bosnia and Herzegovina, during which he held several meetings with country's top officials. (Photo by Borislav ZDRINJA / BOSNIA AND HERZEGOVINA PRESIDENCY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / BORISLAV ZDRINJA/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE/ REPUBLIKA SRPSKA " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
orbán viktor
Orbán Viktor és Milporad Dodik / Fotó: AFP

Dodik szerint Orbán Viktor az értelem hangja, és annak az Európának a védelmezője, amit mindannyian ismerünk és szeretünk. A támadások ellenére – melyek egy része az Európai Parlamentből jött, melynek a demokrácia várának kellene lennie, de nem az – a magyar miniszterelnök hangja messze száll.

A boszniai szerb politikus az EP-ben lezajlott vitát kommentálva kiemelte, hogy míg a magyar miniszterelnök Európa valós és széles körben ismert problémáira fókuszált, sőt megoldásokat is javasolt, mintha süketekhez beszélt volna. Dodik ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy más európai vezetők is úgy értik a szavait, ahogy ő, majd Isten áldását kérte Orbán Viktorra a bátorságáért.

Orbán Viktor szeptemberben fogadta Budapesten Dodikot, és nagy támogatója a Nyugat-Balkán európai integrációjának, így ezeket a dicséreteket egy közeli szövetségesétől kapta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.