BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izrael ENSZ-békefenntartókra támadt Libanonban

Ketten sebesültek meg a békefenntartók közül, szerencsére nem súlyosan. A sebesültek indonéz békefenntartók.

Azzal vádolta az izraeli hadsereget csütörtökön az  ENSZ Libanoni Békefenntartó Missziója (UNIFIL), hogy a misszió dél-libanoni székhelyét támadta, és megsebesített két békefenntartót. A RAI olasz hírcsatorna szerint a sebesültek indonéz katonák.

Az ENSZ-békefenntartókat sem kíméli Izrael / Fotó: AFP

Nakúra határvárosban egy izraeli tank telibe találta az UNIFIL egyik megfigyelőállását a misszió közlése szerint, ám a sebesültek állapota nem súlyos, de kórházi ápolásra szorulnak. Az UNIFIL szóvivője, Andrea Tenenti az ANSA olasz hírügynökségnek elmondta, hogy 

Izrael a misszió három létesítményét vette célba, a székhelyét, illetve két, olasz békefenntartók által működtetett helyőrséget.

Az egyik, olasz katonákat elszállásoló bázis és az UNIFIL parancsnoksága között a kommunikáció is megszakadt libanoni katonai hírszerzési források szerint – jelentette az ANSA.

Az ENSZ békefenntartói évtizedek óta állomásoznak Libanonban, az izraeli határ közelében. Az UNIFIL kötelékében több mint tízezer katona teljesít szolgálatot, több mint 50 országból. A misszión belül sok békefenntartó érkezett Indonéziából, Olaszországból és Indiából. A békefenntartók között magyarok is vannak.

A békefenntartók elleni szándékos támadás a nemzetközi humanitárius jog súlyos megsértésének számít

– húzta alá az UNIFIL.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.