BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kényszerleszállást hajtott végre egy gép a pilóta halála miatt

A Turkish Airlines pilótája a fedélzeten lett rosszul. Az Isztambulba tartó járat nem sokkal az indulás hajtott végre kényszerleszállást.

Kényszerleszállást hajtott végre a Turkish Airlines török légitársaság egyik repülőjárata szerdán New Yorkban, miután a pilóta eszméletét vesztette és meghalt a gép fedélzetén – jelentette be szerdán a légitársaság szóvivője.

New,York,-,July,22:,Turkish,Airlines,Boeing,777,Taxing
kényszerleszállás, Turkish Airlines
A Turkish Airlines Seattle-ből tartott Isztambulba tartó járatának kellett kényszerleszállás végeznie / Fotó: Shutterstock (képünk illusztráció)

A repülőgép Seattle-ből tartott Isztambulba. A pilóta röviddel indulás után lett rosszul, és emiatt a másodpilóták úgy döntöttek, kényszerleszállást hajtanak végre. Megpróbálták a pilótát újraéleszteni, de nem jártak sikerrel, és az 59 éves férfi elhunyt, mire a gép New Yorkban leszállt.

A Turkish Airlines közleménye szerint a pilóta 2007 óta dolgozott a cégnél, és a legutóbbi orvosi vizsgálatán semmi nem utalt olyan egészségügyi problémára, amely miatt nem repülhetett volna.

Egyre veszélyesebb repülni Ázsia és Európa között

A közel-keleti konfliktus miatt több légitársaság Afganisztán felé terelte az utasszállító repülőit. Az afgán légtérben azonban nincs légiirányítás, ráadásul szélsőséges csoportok bármikor megtámadhatják a menetrend szerinti járatokat. A pilóták aggódnak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.