BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kína két új önjáró löveget fejlesztett ki - csodájára járnak a szakértők

Kína két önjáró löveget fejlesztett ki a közösségi médiában megjelent felvételek szerint, továbbá egy drónok ellen hatékony páncélozott harcjárműve is felbukkant.

Kína a VN-22 páncélozott harcjármű új változatát és önjáró löveget is bemutathat az idei csuhaji légiparádén, ami a nevével ellentétben nemcsak a kínai repülőgépipar seregszemléjének számít, hanem a hadiipar legújabb fejlesztéseit szélesebb körben is bemutatják.

 A 125 milliméteres lövegű változat komoly pusztítóerővel rendelkezik / X, David Wang

A VN-22 egyik változatának az újdonsága, hogy lézerrendszerrel van felszerelve a drónok elleni műveletekhez. A 2021-ben bemutatott, hatkerekű jármű gépágyúval, gépfegyverrel és páncéltörő rakétákkal tud támadni, a háromfős legénység mellett nyolc katonát képes szállítani. Az Army Recognition szerint ellenáll a páncéltörő lövedékeknek és az aknáknak is.

Az exportra szánt páncélos moduláris konfigurációkat kínál, amelyek lehetővé teszik különböző fegyverrendszerek felszerelését a megrendelő igényeitől függően, például van 105 milliméteres ágyúval felszerelt verziója, de készült belőle páncélozott mentőautó is.

Jelenleg Irak, Szenegál és Elefántcsontpart tartja hadrendben. Ennél komolyabbnak ígérkezik a 125 milliméteres löveggel rendelkező, nyolckererű változat, amely sokkal nagyobb pusztításra lehet képes.

A legnagyobb dobás a 155 milliméteres löveggel felszerelt önjáró löveg lehet. Az acélszörny alapja a VN-22, a kezelése kétfős személyzetet igényel. Az SH-16 kódnevű tűzvezető rendszer automatizálja a kulcsfontosságú folyamatokat, beleértve a fegyver beállítását és a lövedék betöltését, minimalizálva a kézi beavatkozás szükségességét.

A hatkerekű jármű a világ első tüzérségi lézeres gyújtórendszerével rendelkezhet, súlya összesen 46 tonna lehet.

Repülő autók: újabb kínai versenyző emelkedett a magasba

Ötödik kínai járműgyártóként a Chery is kifejlesztette a maga elektromos repülő autóját, egy lépéssel közelebb hozva a jövőt a jelenhez. Amíg a kínai eVTOL-szektor a szárnyait bontogatja, legnagyobb európai riválisukat, a német Liliumot anyagi csőd fenyegeti.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.