BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kormányátalakításba kezd Pellegrini

Új egészségügyi miniszter jön Szlovákiában.

Peter Pellegrini csütörtökön délután elfogadja Zuzana Dolinková (Hlas) lemondását, majd kinevezi egészségügyi miniszternek Kamil Šaškót –írja az ujszo a pozsonyi elnöki hivatalra hivatkozva.

Bratislava,,Slovakia.,Bratislava,Castle,Is,Built,On,A,Hill,Above Szlovákia Pozsony
Fotó: Shutterstock

Matúš Šutaj Eštok szerdán ismertette javaslatát. Šaško eddig szlovák gazdasági államtitkár volt, új kinevezése miatt szerdán visszahívta a kormány a posztjáról. A Hlas elnöke Šaško gazdasági és menedzseri végzettségét emelte ki, aki képes a stratégiai tervezést és a gyakorlati tapasztalatait kombinálni a minisztérium élén.

Robert Fico (Smer) kormányfő a Hlas elnökével, Matúš Šutaj Eštokkal való egyeztetés nyomán javasolta Peter Pellegrini államfőnek Kamil Šaško kinevezését.

Zuzana Dolinková (Hlas) kedden adta át lemondását, de az államfő nem fogadta el. Közölte, kivárja, amíg a kormányfő közli vele, ki lesz az új miniszterjelölt.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.