BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Izraelnek történő fegyverszállítások leállítására szólított fel Emmanuel Macron

Most az a prioritás, hogy leállítsuk a konfliktusban használt fegyverek szállítását, és visszatérjünk a politikai megoldáshoz - mondta a francia elnök. Macron szerint Izrael saját jövőjének is árt, ha nem hajlandó a tűzszünetre.

Emmanuel Macron francia államfő szombaton az Izraelnek történő fegyverszállítások leállítását sürgette, és politikai megoldást szorgalmazott a Hamász október 7-i támadása által kirobbantott, közel egy éve tartó gázai háborúban.

Macron
Emmanuel Macron francia államfő / Fotó: AFP

Most az a prioritás, hogy leállítsuk a konfliktusban használt fegyverek szállítását, és visszatérjünk a politikai megoldáshoz

- jelentette ki a francia elnök a France Inter című francia lapnak adott interjúban, amit az angol nyelvű France24 is átvett.

Hangsúlyozta, hogy Franciaország nem járul hozzá a térségbe irányuló fegyverszállításokhoz, és felszólította a nemzetközi közösséget, hogy szorgalmazza a de-eszkalációt. 

Franciaország nem szállít semmit

- ismételte meg.

A francia elnök sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a Gázai övezetben hiábavalóak a tűzszünet elérése érdekében tett diplomáciai erőfeszítések. 

Úgy gondolom, hogy nem hallgattak meg minket. Ezt ismét elmondtam Benjamin Netanjahu miniszterelnöknek, és úgy gondolom, hogy ez hiba, többek között Izrael jövendőbeli biztonsága szempontjából is

 - hangsúlyozta Emmanuel Macron. 

„Világosan látjuk ezt a közvéleményben, különösen a régióban. Ami történik, az a gyűlöletet táplálja” - tette hozzá.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.