BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor is felköszöntötte a 100 éves Jimmy Cartert

A volt elnök döntött arról, hogy visszaadja a magyaroknak a Szent Koronát. Jimmy Carterre a magyar nemzet mindig ezért fog emlékezni – írta Orbán Viktor.

A magyar nép nevében fejezte ki jókívánságait Jimmy Carter volt amerikai elnök századik születésnapja alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök – közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke kedden.

jimmy carter
Jimmy Carter Nobel-békedíjat is kapott / Fotó: AFP

Büszke vagyok arra, hogy ezen a jelentős napon világszerte több ezer emberhez csatlakozva fejezem ki tiszteletemet és elismerésemet egy családapa, egy odaadó keresztény és egy egyedülálló életút iránt – írta Orbán Viktor, aki szerint 

Jimmy Carter kivételes helyet foglal el a magyarok szívében, mert nemcsak tiszteletünket érdemelte ki, hanem a szívünket is elnyerte.

„A magyar nemzet mindig úgy fog gondolni Önre, mint az Egyesült Államok elnökére, aki visszaadta nekünk a Szent Koronát, visszaadta az ezeréves magyar államiság és keresztény hagyomány szimbólumát. Ez a cselekedet abban a pillanatban a remény fénye volt számunkra egy reménytelen időben” – áll Orbán Viktor levelében. A miniszterelnök levelét Jimmy Carter magyar nemzet melletti bátor elkötelezettsége miatt kifejtett hálájával zárta.

A 100. életévét október 1-jén betöltő Jimmy Carter az Egyesült Államok 39., demokrata párti elnöke, aki 1977 és 1981 között volt hivatalban. A Nobel-békedíjjal kitüntetett Carter az Egyesült Államok legidősebb élő és egyben minden idők legmagasabb életkort megélt elnöke.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.