BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Donyeck környéki falut foglalt el az előrenyomuló orosz hadsereg

Miközben az ukrán csapatok Kurszknál harcolnak orosz földön, az oroszok is aktívak Ukrajnában. A Donyeck melletti Grodivka elfoglalását jelentette be hétfőn az orosz vezetés.

Az orosz hadsereg elfoglalta a Donyecki Népköztársaság területén fekvő Grodivka falut. Ezt október 7-én késő délelőtt jelentette be az orosz védelmi minisztérium – írta az Izvesztya orosz hírportál.

Ukrainian artillery repels Russian advance on Selydovo near Pokrovsk
Donyeck, orosz-ukrán háború
Donyeck térségében továbbra is véres harcokat vívnak az orosz és ukrán csapatok / Fotó: AFP

A tárca tájékoztatása szerint az orosz katonák határozott fellépésének és jól időzített támadásainak köszönhető a harctéri részsiker. A támadó csapatok az Ukrán Fegyveres Erők gépesített és légi dandárjainak embereit és felszerelését is megsemmisítették Dzerzsinszk, Alekszandr-Kalinovo, Szuha Balka, Dmitrov, Lysovka, Szelidovo, Cukurino és Krasznoj települések környékén a Donyecki területen, illetve jelentős előrehaladást értek el a Dnyipropetrovszki területen fekvő Raipolban is.

Az orosz védelmi minisztérium beszámolói szerint az elmúlt napokban 10 ukrán ellentámadását is sikeresen visszavertek, az Ukrán Fegyveres Erők több mint 420 harcost, egy német gyártmányú Leopard harckocsit, három páncélozott harcjárművet, hat gépkocsit, három 152 milliméteres Msta-B löveget és két 105 milliméteres, az Amerikai Egyesült Államokban gyártott M119-es löveget veszítettek.

Putyin ma ünnepli születésnapját, különleges ajándékokból sosincs hiány

Hétfőn lett 72 éves az orosz elnök. Vlagyimir Putyin 21. alkalommal ünnepli születésnapját orosz vezetőként. Az államfő az évek alatt számos különleges ajándékot kapott már.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.