BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Putyin szerint az ukránok elveszették az irányítást a kurszki egységeik felett

Putyin: az ukrán fegyveres erők elvesztették stabil ellenőrzésüket a Kurszk melletti egységek felett. Az orosz elnök tegnap arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erők egységeit a Kurszk régió határterületein blokkolták és körülvették .

Elvesztették stabil ellenőrzésüket a bekerített egységek felett Kurszk régiójában az ukrán fegyveres erők – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök október 25-én Olga Skabeeva újságírónak a 60 perc című műsorban adott interjújában.

Fotó: AFP

Valamivel korábban az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy a fekete-tengeri flotta északi haderőcsoportjának tengerészgyalogosai megsemmisítették az ukrán fegyveres erők felszereléseit szállító menetoszlopát. Putyin előző nap azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők egységeit a Kurszk régió határterületein blokkolták és körülvették. Kiemelte, hogy az ellenség kívülről próbálja felmenteni a körülzárt seregtestet, de semmi sem jött össze nekik, és maguk a bekerített ukránok sem tudnak kitörni az orosz fegyveres erők gyűrűjéből. Az orosz hadsereg megkezdte a blokkolt ukrán csoport felszámolását. Putyin szerint mintegy kétezer ukrán katonát kerítette be az orosz erők a kurszki régióban.

Sem az ukrán kitörési kísérletek, sem a felmentésükre irányuló erőfeszítések nem jártak sikerrel Putyin szerint, és az orosz hadsereg megkezdte ennek a csoportnak a felszámolását.

Ukrán fegyveresek augusztus 6-án megtámadták az orosz állásokat a Kurszk régió határ menti területein. A régióban kialakult helyzetet szövetségi vészhelyzetként ismerték el. Az ukrán fegyveres erők megsemmisítésére irányuló hadművelet folytatódik.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.