BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Robbanások voltak a koppenhágai izraeli nagykövetség közelében

A szerdára virradó éjjel két robbanás is történt a dán fővárosban. A rendőrség vizsgálja, hogy ezek célpontja az izraeli nagykövetség volt-e.

Két robbanást vizsgál a koppenhágai izraeli nagykövetség közelében a dán rendőrség a szervezet szerda reggel az X-en közzétett tájékoztatása szerint. A robbanásokban senki nem sérült meg, egyelőre a nyomozás kezdeti szakasza zajlik.

izraeli nagykövetség
Virágok a izraeli nagykövetség falánál, még a Hamász tavaly októberi terrortámadása után / Fotó: AFP

A dán rendőrök vizsgálják, hogy a robbanásoknak volt-e közük a közelben található izraeli nagykövetséghez, valamint nagy területet le is zártak a helyszínelés idejére. További információkat a Reuters szerint későbbre ígértek a dán hatóságok. A robbanások mindenesetre egybeesnek Irán rakétazáporával Izrael ellen, miután a zsidó állam az elmúlt hetekben gyakorlatilag lefejezte a perzsa ország szövetségesének számító Hezbollahot, és offenzívát indított Libanon ellen.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.