BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sürgősségi G7-ülést hívott össze Meloni

A cél a további eszkaláció elkerülése a Közel-Keleten. A G7 vezetői délután virtuálisan vitatják meg a kérdést.

Összehívta a G7 országok vezetőit a szervezet soros elnökségét betöltő Olaszország miniszterelnöke, Giorgia Meloni szerdán, hogy megvitassák a Közel-Keleten kialakult válsághelyzetet.

Meloni, Giorgia  Day Two Of The G-7 Leaders Summit
Meloni a G7 nyári, olaszországi találkozóján / Fotó: Francesca Volpi / Bloomberg

A találkozót virtuálisan tartják meg, és egy kormányzati forrás szerint Meloni a kabinetjének elmondta: Olaszország továbbra is dolgozik azon, hogy diplomáciai megoldást találjon a helyzetre, ezért hívta össze a találkozót, amelyet délutánra tűzött ki – jelenti az AFP hírügynökség.

Meloni kormánya régóta tűzszünetet sürget Gázában, és szeretné elérni a fegyvernyugvást Libanonban is. Azonban kedden Irán mintegy 200 ballisztikus rakétával intézett támadást Izrael ellen, amire Benjámín Netanjáhú fájdalmas izraeli választ ígért, így az eszkaláció elkerülésére tett törekvések kérdéses, hogy sikerrel járhatnak-e a G7 részéről.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.