BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Terroristák kezdtek tombolni Izraelben, miközben Irán rakétaesőt zúdít az országra

A fejetlenség közben támadás történt Izrael fővárosában. Terroristák jelentek meg egy tel-avivi vasútállomáson, ahol tüzet nyitottak a civilekre. Sokan meghaltak és megsebesültek.

Legalább 10 ember meghalt és 20 megsebesült az izraeli főváros Jaffa kerületében, amikor terroristák kezdtek tombolni az utcán.

Armed attack in Jaffa
terroristák
Terroristák öltek meg majdnem egy tucat ember Tel-Avivban / Fotó: AFP

Kedd este kezdtek el lövöldözni fegyveresek fegyveresek a tel-avivi Jaffában, miközben mindenki az iráni rakétazáporra figyelt – írta meg a The Jerusalem Post. Az izraeli biztonsági erők két terroristát már megöltek. Az izraeli nemzeti sürgősségi egészségügyi szolgálat (Magen David Adom) közölte, hogy a támadásban legalább három vettek részt.

A terroristák egy vasútállomáson kezdtek el gyilkolni. Egy támadót még keresnek.

A biztonsági erők azt közölték, hogy azonnal reagáltak a támadásra, két terroristát még az állomáson agyonlőttek. A helyszínre érkező egység vezetője szerint a lövöldözés közben az egyik támadó fegyvere beragadt.

Egy vonaton utazó szemtanúk azt közölték, hogy mikor beértek az állomásra lövéseket hallottak. Mindenki a földre vetette magát, de ekkor már volt akit eltaláltak. Az emberek fejvesztve menekültek.

A terroristák nagy részét megölték Tel-Avivban

A biztonsági szolgálat egységei és a rendőrök keresik az utolsó terroristát.

Az izraeli nemzetbiztonsági miniszter, Itamar Ben-Gvir a helyszínre érkezett.

A támadás este hét óra környékén kezdődött. A terroristák felszálltak a vonatra, ahol tüzet nyitottak, majd a peronra visszatérve továnn lőttek a menekülő civilekre.

Kilőtt az olaj ára, zuhan a tőzsde, pánikba estek a befektetők a Közel-Kelet miatt

Azonnal zuhantak a főbb részvényindexek, az olajár pedig megugrott, miután a Fehér Ház bejelentette, hogy Irán bármelyik percben megtámadhatja Izraelt. A piac az ellátási zavarok megnövekedett kockázatára reagált, ugyanis a Közel-Kelet kardinális jelentőségű a világ energiaellátásában.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.