BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Változtat egyik járatán a Wizz Air

Szeptember 16-án indul az utolsó közvetlen Wizz Air-járat Budapest és Kolozsvár között – számolt be a hírről az azonnali.hu internetes portál.

Egyszerűbben utazhatunk ezentúl a magyar fővárosból Románia magyar lakta településeire a Wizz Air döntésének nyomán – írja a foter.re internetes portál. A magyar diszkont légitársaság gépei ugyanis szeptember 20-tól Marosvásárhelyen fognak landolni.

A légitársaság döntése nem meglepő – írja a lap – tekintve, hogy a kolozsvári terjeszkedés kényszerű lépés volt csupán a marosvásárhelyi Transilvania Nemzetközi Repülőtér kifutópályájának felújítása miatt.

Fotó: AFP

Ahogyan az ismert, még 2016 őszén derült ki, hogy a marosvásárhelyi repülőtér kifutópályája nem képes közepes utasszállítókat szállítani, miután annak teherbírása csupán 30 tonna. Ennek megoldására a pályát kénytelenek voltak átépíteni, és erre az időre a Wizz Air Kolozsvárra helyezte át a járatait.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.